Τρίτη 21 Απριλίου 2020

21η Απριλίου




                                                                                              Αρ. πρωτ.:      13 / 2020
                                                                        Αθήνα  21 Απριλίου  2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νο  06/2020


ΘΕΜΑ:  21η Απριλίου 1967


21 Απριλίου 1967 – 21 Απριλίου 2020
Πενήντα τρία (53) χρόνια μας χωρίζουν από την ημερομηνία που με στρατιωτικό πραξικόπημα καταλύθηκε η δημοκρατία και εγκαθιδρύθηκε μια ξενόφερτη στρατοκρατούμενη δικτατορία.
Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 ήταν η κατάληξη μιας μακροχρόνιας διαδρομής που είχε αφετηρία την λήξη του εμφυλίου.
 Ένα πραξικόπημα που προετοιμάστηκε μεθοδικά και εκτελέστηκε από μια ομάδα επίορκων στρατιωτικών οι οποίοι είχαν την ευλογία, την στήριξη και την καθοδήγηση των ΗΠΑ και άλλων «Δυτικών Συμμάχων».   
Ένα πραξικόπημα που έγινε για να υπηρετήσει ξένα συμφέροντα σε βάρος του λαού και της χώρας.

Ο Λαός δεν πτοήθηκε από την αστυνομοκρατία, τις διώξεις, τις συλλήψεις, τις φυλακίσεις, τις εξορίες και τα βασανιστήρια των δημοκρατικών πολιτών, αλλά ούτε και από τις μαζικές εκκαθαρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Δικαιοσύνη, την Παιδεία και την Δημόσια Διοίκηση.
Ο Ελληνικός Λαός, με πρωτεργάτες τους νέους, ξεκίνησε άμεσα την οργάνωση και τον αντιδικτατορικό αγώνα αφού, ούτε συναίνεσε στην κατάλυση του πολιτεύματος ούτε αποδέχτηκε το καθεστώς.
 Εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία παρέμεναν πιστά στον όρκο τους, στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία, δεν μπορούσαν να λείψουν από αυτόν τον αγώνα.
Υπαξιωματικοί και Αξιωματικοί και των τριών κλάδων οργανώθηκαν και  αγωνίστηκαν για την πτώση της χούντας.  
Πολλοί από αυτούς  διώχτηκαν, αποτάχθηκαν, συνελήφθησαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, δολοφονήθηκαν.
 Η  Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) τιμά  την μνήμη όλων των αγωνιστών κατά της ξενόφερτης χούντας.
Όλων αυτών που πάλεψαν για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία.
Όλων όσων αγωνίστηκαν για την κοινωνική πρόοδο και λαϊκή ευημερία, για τις δημοκρατικές ελευθερίες, για το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός και μόνο αυτός γι αυτόν και την Πατρίδα. 
Σήμερα πενήντα τρία χρόνια μετά δρέπουμε τους κακούς καρπούς ενός κακού και ψεύτικου αφηγήματος σύμφωνα με το οποίο για όλα τα σημερινά δεινά της χώρας φταίει η μεταπολίτευση.  
Διαχρονικά  οι κυβερνώντες τη χώρα, υποστηριζόμενοι από εγχώρια και ξένα οικονομικά μονοπώλια, συνέβαλαν με την στάση τους και την πολιτεία τους στην λήθη των πολλών δεινών που προκάλεσε στην Πατρίδα η επτάχρονη χούντα, με κυριότερο το Κυπριακό, αλλά και στην κατασυκοφάντηση των αγώνων και των αγνών αγωνιστών για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την δημιουργία ενός ψεύτικου αφηγήματος.
Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη απειλή κατά της Δημοκρατίας, αφού  αποτέλεσμα αυτού του ψεύτικου αφηγήματος ήταν να σπάσει το αυγό του φιδιού που με τόση προσοχή προστάτευαν και επώαζαν κάποιοι και το φίδι του φασισμού και ναζισμού να λάβει σάρκα.
Φέτος η μαύρη επέτειος επιβολής της Απριλιανής δικτατορίας συμπίπτει με την πανδημία του κορωνοϊού.  
Με αφορμή την καταπολέμηση της, έχουμε την θεσμοθέτηση πληθώρας μέτρων κάποια από οποία αν και λαμβάνονται με την αρχή της αναλογικότητας, κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και κάποια άλλα ανατρέπουν ατομικά, κοινωνικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Παράλληλα έχει βρει πρόσφορο έδαφος η διατύπωση σκέψεων, απόψεων, προτάσεων που με μοναδικό γνώμονα την στήριξη της οικονομίας των ολίγων και ισχυρών, οδηγούν στην οπισθοδρόμηση, την ανεργία, την υποαμειβόμενη εργασία, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, τον περιορισμό  ελευθεριών και την ελαχιστοποίηση των δικαιωμάτων.
Οι ενδείξεις  δυστυχώς είναι δυσοίωνες και πιθανότατα η επόμενη μέρα όπως την σχεδιάζουν φαίνεται θα είναι χειρότερη  
Σήμερα δεν υπάρχει θέση για εφησυχασμό αλλά επιβάλλεται να λάβουμε ενεργά θέση και συμπορευόμενοι με το αγνό λαϊκό κίνημα να αγωνιστούμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δημοκρατικά ιδεώδη, δικαιώματα και ελευθερίες. 
Να δυναμώσουμε και να στηρίξουμε τη Δημοκρατία κάνοντας πράξη το Ναι στη Δημοκρατία.  

Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Γιώργος Ροΐδης  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.