Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Μ.Τ.Ν

 Στις 20-10-2023 στο 35ο Μονομελές Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών , εκδικάστηκε αγωγή συναδέλφων κατά του ΜΤΝ για τις περικοπές στα μερίσματα από τον Ν. 4093/12, και για το διάστημα από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2019.

Το δικαστήριο με την αποφασή του ΔΕΧΤΗΚΕ την αγωγή και υποχρεώνει το Μ.Τ.Ν να καταβάλει νομιμοτόκως, με ετήσιο επιτόκιο 6%, από την επίδοση της αγωγής (4/12/2019) μέχρι και την εξόφληση , σε κάθε έναν από τους ενάγοντες , διάφορα ποσά.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες αγωγές με το ίδιο περιεχόμενο.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι, εάν το Μ.Τ.Ν, κατέβαλε τα αρχικώς αιτούμενα ποσά επιστρέφοντας τις κρατήσεις του ν. 4093/12 όπως δέχτηκε το δικαστήριο και είχε λάβει υπόψη του τις επισημάνσεις - αναφορές συναδέλφων από το 2017,  που ζητούσαν να σταματήσουν οι αντισυνταγματικές και παράνομες περικοπές και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση τόκων ,τότε τα ποσά που θα χορηγούσε θα ήταν σαφώς μικρότερα .

Ακόμα μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η επιβάρυνση του Μ.Τ.Ν στην περίπτωση που  ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου και απορριφθεί η έφεση.

Σε αυτή την περίπτωση οι τόκοι , τα δικαστικά έξοδα, η επιπλέον αμοιβή των νομικών συμβούλων ,  η γραφειοκρατία , η επιπλέον απασχόληση προσωπικού αποτιμώμενη σε εργατοώρες , θα τείνουν στα αρχικώς αιτούμενα ποσά.

Κατόπιν των ανωτέρω η επιβάρυνση που θα δεχτεί το Μ.Τ.Ν, από την καταβολή των τόκων κρίνεται μεγάλη και θα έχει επιπτώσεις στον Π/Υ του.

Καλούμε την διοίκηση του Μ.Τ.Ν να σταθμίσει τα γεγονότα και να μην ασκήσει έφεση , προς το συμφέρον του ίδιου του Ταμείου και των μετόχων – μερισματούχων, που ουσιαστικά, θα είναι αυτοί που θα επιβαρυνθούν με τα επιπλέον έξοδα.

 


         
 Ο Γραμματέας                                                                        Ο Πρόεδρος

Τσαρδάκης Μάλαμας                                                                  Φωτιάδης Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.