Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Μ.Τ.Σ. Μερισματούχοι δύο Ταχυτήτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.), από τον Δεκέμβριο 2023, αρχίζει η αύξηση των χορηγούμενων μερισμάτων τόσο του Μ.Τ.Σ. όσο και του (ΕΚΟΕΜΣ), σε αποστράτους βαθμού Ταξιάρχου έως Στρατηγού. Η αύξηση μάλιστα θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2023.

Οι αυξήσεις αυτές, αποκλειστικά σε αποστράτους ανωτάτου βαθμού, του Στρατού Ξηράς και της Χωροφυλακής, θεσμοθετήθηκαν με το άρθρο 29 του νόμου 5018/23.

Πρόκειται για μια εξόφθαλμα κατάφωρη αδικία σε βάρος των υπολοίπων αποστράτων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν τον μεγάλο κορμό των «αιμοδοτών» του Μ.Τ.Σ.  

Η δημιουργία μερισματούχων δύο ταχυτήτων, εύλογα προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια στις γραμμές της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μερισματούχων, σε συνδυασμό μάλιστα και της  αναστολής χορήγησης προκαταβολών έναντι του εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος, από τον ΕΛΟΑΣ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι, το κόστος που συνεπάγεται από τις παραπάνω αυξήσεις, αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρούμενη εξυγίανση, με στόχο τη βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ.  

Η αρχή της ίσης μεταχείρισης και του δικαίου, έπρεπε να διατρέχει όλες τις αποφάσεις της Διοίκησης του Μ.Τ.Σ και του ΥΕΘΑ, χωρίς αποκλεισμούς, τη στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοι αναγκάζονται να βάζουν βαθειά  το χέρι στη τσέπη, για να καλύψουν ακόμα και τις ποιο στοιχειώδεις ανάγκες τους.    

                                               Για το ΔΣ

                                           

Ο Γραμματέας                                          Ο Πρόεδρος

             Τσαρδάκης Μάλαμας                                     Φωτιάδης Τριαντάφυλλος          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.