Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός - Πρόσκληση στα Μέλη




       https://aneaedgr.blogspot.com                                                    

                                                                                                      Αρ. πρωτ.:        07 / 2020
Αθήνα 13 Μαρτίου 2020 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νο  04/2020


ΘΕΜΑ:  Κορωνοϊός  - Κοινωνική Ευθύνη

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η ιστορική συγκυρία των δύσκολων ημερών που περνάμε, λόγω της πανδημίας το κορωνοϊου, επιβάλει να δράσουμε με υπευθυνότητα, σύνεση, ορθολογισμό, ταχύτητα λήψης απόφασης και αντίδρασης, εμμονή στο σκοπό,  αίσθηση του καθήκοντος, καρτερικότητα, αλτρουισμό, αλληλεγγύη, ψυχραιμία, θάρρος, αποφασιστικότητα και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που μας διέκριναν κατά την διάρκεια του επαγγελματικού μας βίου και βέβαια εξακολουθούν να μας διακρίνουν.
Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) σας καλεί να πράξετε το αυτονόητο.
Το ακολουθώ πιστά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και της πολιτείας και το προσπαθώ να πείσω να κάνουν το ίδιο οικογένεια, συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι, κοινωνικός και εργασιακός περίγυρος, είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουμε.
Το μένω σπίτι, το περιορίζω τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες, η λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προφύλαξης για τη μη διασπορά του ιού, η ατομική προφύλαξη και η επίδειξη κοινωνικής ευθύνης θα πρέπει να αποτελούν βασικές μας αρχές.
Ο αυτοσεβασμός, ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας, η συμβολή στην εξασφάλιση του δικαιώματος της πρόσβασης όλων στα δημόσια αγαθά και στις υπηρεσίες υγείας, η προσπάθεια εξουδετέρωσης φαινομένων πανικού και υπερκαταναλωτισμού είναι μερικές από τις υποχρεώσεις μας.  
Η συμβολή στην προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας, της σωστής λειτουργίας των Νοσοκομείων μας, των ευάλωτων ομάδων και της προστασίας του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού  Υγειονομικού  είναι μερικά από τα καθήκοντά μας.
Έχοντας στη φαρέτρα μας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ας πορευτούμε αυτές τις μέρες της δοκιμασίας ενωμένοι, αλληλέγγυοι, ψύχραιμοι και υπεύθυνοι με την πίστη ότι το τέλος της δύσκολης πορείας θα μας βρει ποιο δυνατούς και έχοντας επανακαθορίσει στόχους και αξίες της ζωής. 

 

Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)

                                                 Ο Πρόεδρος 
                                              Γιώργος   Ροΐδης 
  




       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.