Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Για την εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι.

 Στις 28/8/22 η  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) διοργάνωσε, για μια ακόμη χρονιά, «σεμνή εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων και εορτασμό για την επέτειο της νίκης των Ενόπλων Δυνάμεων  της 29  Αυγούστου 1949 στις επιχειρήσεις στο Γράμμο και στο Βίτσι».

Πιστοί στο παρελθόν τους και τα πιστεύω τους, πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί κατακτητών της χώρας και των ταγμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι ακροδεξιών φασιστικών και βασιλικών οργανώσεων δώσανε το ραντεβού τους στη «σεμνή εκδήλωση» και φέτος.

Οι ομιλίες που ακολούθησαν ξύπνησαν μνήμες της μετεμφυλιακής Ελλάδας, προτείνοντας μάλιστα η 29η Αυγούστου να καθιερωθεί ως επίσημη γιορτή από την πολιτεία.

Η ΑΝΕΑΕΔ, όπως και παλαιότερα έχει δηλώσει, θεωρεί ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις που διοργανώνονται από Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ) είναι απαράδεκτες και προσβλητικές για τους συναδέλφους. Πολύ περισσότερο, καθώς πληρώνονται από χρήματα των αποστράτων οι οποίοι είναι μέλη των Ενώσεων υποχρεωτικά, γιατί αυτό προβλέπεται από τους ιδρυτικούς νόμους των Ενώσεων, ενώ είναι αντίθετοι με τέτοιες πρακτικές.

Η ΕΑΑΣ εποπτεύεται απ’ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι‘ αυτό και οι ευθύνες και της σημερινής, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι βαριές. Καλούμε τους δημοκράτες αποστράτους συναδέλφους να καταδικάσουν ανοιχτά την ΕΑΑΣ, για τους εορτασμούς αυτούς και να απαιτήσουν την κατάργησή τους, καθώς εκτός των άλλων δεν εκφράζουν παρά ένα ελάχιστο ποσοστό από αυτούς.

Οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι να απομονώσουν αποφασιστικά κάθε είδους ναζιστές και τα άλλα φασιστοειδή, που υποστηρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στο λαό.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)

                                                                                                 

              Ο Γραμματέας                                                               Ο Πρόεδρος

          Τσαρδάκης Μάλαμας                                              Φωτιάδης Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.