Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι απόστρατοι

Φίλες και Φίλοι

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022 απευθύνουν σε όλο το λαό, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στέλνουν μήνυμα αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μέτρα μείωσης του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους, προστασία από τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, διαγραφή χρεών και προστίμων, μείωση του κόστους  παραγωγής κ.ο.κ

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), ως διεκδικητικός φορέας από την ίδρυσή της, στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στηρίζει τις διεκδικήσεις τους, για αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα και στις συντάξεις.

Στηρίζουμε αντίστοιχα και τις διεκδικήσεις των εν ενεργεία συναδέλφων,  που οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις όχι μόνο δεν ικανοποίησαν πάγια και δίκαια αιτήματα βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών τους-όπως διαχρονικά έχουν αποδείξει τα σωματεία τους-αλλά αντίθετα, κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τα πετσοκόψουν.

Καθώς από την έναρξη των μνημονίων, ήταν ο πρώτος κλάδος- μεταξύ αυτών και οι απόστρατοι συνάδελφοι-που υπέστη βίαιες και βάρβαρες μειώσεις, σε μισθούς και συντάξεις, όσο και στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα και εν γένει σε όλα τα θέματά που τους απασχολούν.

Συνάδελφοι

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) απευθύνει κάλεσμα  για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, για να μην πληρώσουμε όλοι εμείς και οι οικογένειες μας, τις συνέπειες του πολέμου και της ακρίβειας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό και συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις:

9 Νοέμβρη σε κάθε πόλη

Διεκδικούμε :

·         Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

·         Επαναφορά των μισθών και  συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.

·         Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις και τα μερίσματα και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα,  αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

·         Να  επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, - αποθεματικά των Ταμείων μας.

·          Άμεση κατάργηση της κράτησης του ν. 4093/2012  από τα ΜΤ και ΕΚΟΕΜ (ΣΝΑ)

·         Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.

·         Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο,    βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·         Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

·         Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·         Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

·         Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

 

                                       Για το ΔΣ

                                                           

Ο Γραμματέας                                                                            Ο Πρόεδρος

Τσαρδάκης Μάλαμας                                                     Φωτιάδης  Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.