Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Σύγκληση ΔΣ

                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς τα μέλη της ΑΝΕΑΕΔ

Το ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ σας προσκαλεί

την ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3/23 και Ώρα 11:00

Στα γραφεία της επί της οδού Φειδίου 10 5ος όροφος (πίσω από το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ), σε ανοιχτό ΔΣ για συζήτηση-προβληματισμό, σε ζητήματα που αφορούν τους απόστρατους όπως είναι:

Η ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια η μείωση του βιοτικού μας επιπέδου κ.ά.

Το ποσοστό 7,75% που δόθηκε ως αύξηση από την Κυβέρνηση , σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει την ακρίβεια που συνεχίζει να τσακίζει κόκαλα,  και τον πληθωρισμό που καλπάζει, μειώνοντας έτσι ακόμα παραπέρα την αγοραστική μας δύναμη. 

Σημειώνεται μάλιστα ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι και απόστρατοι δεν είδαν καμιά αύξηση, γιατί με τον νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν “προσωπική διαφορά’’! 

Σε ότι αφορά την «Κατάργηση μειώσεων ν. 4093/2012 για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Ειδικούς Κλάδους» γίνετε φανερή η απαξίωση και κοροϊδία των αποστράτων στρατιωτικών, καθώς περιορίζει την αναδρομικότητα που προκύπτει από την κατάργηση των μειώσεων που επιβάλει ν. 4093/2012 από 1-1-2021.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) έχει αναδείξει  το ζήτημα της κατάργησης των μειώσεων του ν. 4093/2012, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και επιστολές προς πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Η σημερινή κυβέρνηση  οφείλει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αποστράτων, να συμμορφωθεί με  τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επιστρέψει σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους, τα μη νομίμως παρακρατηθέντα ποσά, τουλάχιστον από 13 Μαΐου 2016 που τέθηκε σε εφαρμογή ο ν.4387/2016.

Βάζοντας μπροστά, τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας, των οικογενειών, και των παιδιών μας ορθώνουμε ανάστημα και διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει .


Ο Γραμματέας                                                                                                           Ο Πρόεδρος

Τσαρδάκης Μάλαμας                                                                               Φωτιάδης Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.