Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Παναττικό Συλλαλητήριο-Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απόστρατοι συνάδελφοι

Οι Συνεργαζόμενες  Συνταξιουχικές Οργανώσεις απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο παναττικό συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη στην Αθήνα την

Τρίτη 14/2/2023 στις 10.30 π.μ., στα προπύλαια

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι απόστρατοι,

Μετά από τις αφόρητες περικοπές 13 χρόνων στις συντάξεις, τις κοινωνικές αποδοχές μας, στην υγεία,  στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για αυξήσεις που θα λάμβανε το σύνολο των συνταξιούχων, κατέρρευσαν με πάταγο.

Το ποσοστό 7,75% που δίνεται ως αύξηση σε μια μερίδα συνταξιούχων, όχι μόνο δεν βελτιώνει τη ζωή μας με βάση της πραγματικές μας ανάγκες, αλλά οδηγεί στην συνεχή φτωχοποίηση των συνταξιούχων, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, μεταξύ τους και απόστρατοι, δεν θα δουν καμιά αύξηση, γιατί με τον νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), που έχει διατηρήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν «προσωπική διαφορά». 

Γίνετε έτσι φανερό ότι η αύξηση αυτή, στην ουσία μειώνει παραπέρα την αγοραστική μας δύναμη, την στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει και η ακρίβεια σε όλους τους τομείς συνεχίζει να τσακίζει κόκαλα.

Συνάδελφοι απόστρατοι,

Η συνέχιση στο δρόμο του αγώνα είναι το μοναδικό όπλο μας.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων(ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.) σας καλεί να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες συνταξιούχους και να συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά, στα πανελλαδικά  συλλαλητήρια που οργανώνουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.  

      Στην Αθήνα την:

Τρίτη 14/2/2023 στις 10.30 π.μ. στα προπύλαια

  Διεκδικούμε και απαιτούμε:

 ·       Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και κατάργηση των                              αντεργατικών   νόμων.

·       Επαναφορά  των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.

·       Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις –          μερίσματα και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά                  αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

·        Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

·        Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·        Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο,                βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·        Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

·        Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Μαζικός αγώνας για να μη χαθεί κανένα             σπίτι.

·        Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο                      σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·        Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές                έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

·        Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

·        Να  επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με            το psi και το χρηματιστήριο, - αποθεματικά των Ταμείων μας.

·        Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων            παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.

 Για το ΔΣ

Ο Γραμματέας                                        Ο Πρόεδρος

   Τσαρδάκης Μάλαμας                                      ΦωτιάδηςΤριαντάφυλλος       

                                                                                                                     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.