Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για Συμμετοχή ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΑΠΡΙΛΗ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΑΠΡΙΛΗ

 Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι απόστρατοι

Φίλες και Φίλοι

Πανεργατική πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη 17 Απρίλη , Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία θέτοντας στο επίκεντρο τα αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια.

 Η προσαρμογή του κατώτατου μισθού από την 1η Απρίλη, στα 830 ευρώ μεικτά από 780 που ήταν πριν, βρίσκεται όχι μόνο πολύ πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά υπολείπεται σε αγοραστική δύναμη από την αξία που είχε ο κατώτατος μισθός το 2012, οπότε ανερχόταν στα 751 ευρώ.

Η Κυβέρνηση ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς ότι «η απόφαση είναι σωστά μελετημένη, ανακουφίζει τους εργαζόμενους», για να προσθέσει απροκάλυπτα πως αυτή γίνεται «δίχως να θίγει τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων»! 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μοιράζει δεκάδες δις ευρώ δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους εδώ και 10 χρόνια και οι εφοπλιστές φορολογούνται εθελοντικά!!

Φτάνει πια η κοροϊδία. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχετε επιβάλει.

Δεν επαιτούμε. Διεκδικούμε ό,τι έχουμε σε όλη μας την ζωή πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Δυναμώνουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, για να έχουμε δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας. 

Στο πλαίσιο αυτό,

Η ΑΝΕΑΕΔ στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό εργαζομένων, της νεολαίας, που διαμαρτύρονται , στηρίζει τις διεκδικήσεις τους, για την προστασία και τη διεύρυνση των εργασιακών  δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και όλοι μαζί διεκδικούμε και απαιτούμε:

·         Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια.

·         Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Καταβολή Δώρου Πάσχα, απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης.

·         Σταθερή δουλειά με δικαιώματα: 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

·         Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

·         Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα. Να παύσει η χρησιμοποίηση  του στρατηγείου της Λάρισας.

·         Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

·         Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στη Ουκρανία.

·         Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός έξω από τα σύνορα.

·         Να κλείσουν όλες οι βάσεις των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ στη χώρα, που μετατρέπουν τη χώρα σε βατήρα επιθέσεων σε ξένους λαούς και την ίδια σε στόχο αντιποίνων.

 

Συνάδελφοι

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου στην Αθήνα στις 10:30 πμ στο Σύνταγμα

 

Για το ΔΣ



               Ο Γραμματέας                                                                                   Ο Πρόεδρος

            Τσαρδάκης Μάλαμας                                                              Φωτιάδης Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.